Nutinko, mam nadzieje, że się nie pogniewasz, że go wstawię w Twoim imieniu
Jest tak pyszny i prościutki, że sysowicze muszą go poznać.
Pasztet z wątróbek drobiowych do smarowania doskonały
składniki
25 dag wątróbek drobiowych
1 średnia cebula
1 marchewka (7 dag)
3 łyżeczki masła
2 łyżki oleju
sól
pieprz czarny
gałka muszkatołowa
sposób przygotowania
Wątróbki oczyścić, umyć, pokroić w grubą kostkę. Usmażyć na oleju (15 minut). Odcedzić, jeśli wydzielił się sos.
Cebulę i marchew obrać, umyć, pokroić drobno albo zetrzeć na tarce. Podsmażyć na maśle, wlać 3 łyżki wody, udusić pod przykryciem do miękkości.
Wątróbkę, cebulę i marchew zmiksować dokładnie albo zmielić w maszynce, doprawić do smaku, wymieszać. Przełożyć do miseczek, ostudzić, wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc).
nutinko, jak możesz to wstaw proszę tę śliczną fotkę
ewa[/img]

Pasztet z wątróbek drobiowych do smarowania doskonały
składniki
25 dag wątróbek drobiowych
1 średnia cebula
1 marchewka (7 dag)
3 łyżeczki masła
2 łyżki oleju
sól
pieprz czarny
gałka muszkatołowa
sposób przygotowania
Wątróbki oczyścić, umyć, pokroić w grubą kostkę. Usmażyć na oleju (15 minut). Odcedzić, jeśli wydzielił się sos.
Cebulę i marchew obrać, umyć, pokroić drobno albo zetrzeć na tarce. Podsmażyć na maśle, wlać 3 łyżki wody, udusić pod przykryciem do miękkości.
Wątróbkę, cebulę i marchew zmiksować dokładnie albo zmielić w maszynce, doprawić do smaku, wymieszać. Przełożyć do miseczek, ostudzić, wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc).
nutinko, jak możesz to wstaw proszę tę śliczną fotkę

ewa[/img]