- Wrz 14, 2004
- 11,744
- 0
- 0
Skrót przepisu z Kuchni bez tajemnic. 
575 g ziemniaków
350 g selera
50 g masła oraz masło do posmarowania blachy
2 żółtka
sól selerowa
mielony pieprz
Seler pokroić w plastry i obrać (łatwiej będzie). Piekarnik rozgrzać do 200 st. C. Ziemniaki i seler ugotować oddzielnie. Odcedzić, utłuc (też oddzielnie) na masę. Seler ubić z ziemniakami, masłem, żółtkami, pieprzem i solą selerową.
Blachy posmarować masłem i wyciskać na nie pięciocentymetrowe paski z masy z woreczka cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki. Piec ok. 15 min, do zrumienienia.
Podawać zamiast tłuczonych ziemniaków, frytek, smażonych ziemniaków lub ziemniaków w koszulkach.
575 g ziemniaków
350 g selera
50 g masła oraz masło do posmarowania blachy
2 żółtka
sól selerowa
mielony pieprz
Seler pokroić w plastry i obrać (łatwiej będzie). Piekarnik rozgrzać do 200 st. C. Ziemniaki i seler ugotować oddzielnie. Odcedzić, utłuc (też oddzielnie) na masę. Seler ubić z ziemniakami, masłem, żółtkami, pieprzem i solą selerową.
Blachy posmarować masłem i wyciskać na nie pięciocentymetrowe paski z masy z woreczka cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki. Piec ok. 15 min, do zrumienienia.
Podawać zamiast tłuczonych ziemniaków, frytek, smażonych ziemniaków lub ziemniaków w koszulkach.