Sos tatarski
Wyśmienity dodatek do wędlin i pasztetów, oraz do wielu innych potraw na różne okazje. Polecam!!!
składniki
kilka korniszonów
kilkanaście grzybków marynowanych
kilka łyżek majonezu „Babuni”
kilka łyżek śmietany 12%
sól, cukier,
kilka kropli maggi
sposób przygotowania
Korniszony i grzybki pokroić w bardzo drobna kosteczkę. Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać ogórki i grzybki, doprawić solą, cukrem i kilkoma kroplami maggi do smaku.
Smacznego!!!
dodatkowe informacje
Ilość składników powinna być taka aby otrzymać gesty sos. Grzybków powinno być proporcjonalnie tyle ile ogórków. Na małą miseczkę potrzeba około 2 łyżek majonezu i 2 łyżek śmietany.
Wyśmienity dodatek do wędlin i pasztetów, oraz do wielu innych potraw na różne okazje. Polecam!!!

składniki
kilka korniszonów
kilkanaście grzybków marynowanych
kilka łyżek majonezu „Babuni”
kilka łyżek śmietany 12%
sól, cukier,
kilka kropli maggi
sposób przygotowania
Korniszony i grzybki pokroić w bardzo drobna kosteczkę. Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać ogórki i grzybki, doprawić solą, cukrem i kilkoma kroplami maggi do smaku.
Smacznego!!!
dodatkowe informacje
Ilość składników powinna być taka aby otrzymać gesty sos. Grzybków powinno być proporcjonalnie tyle ile ogórków. Na małą miseczkę potrzeba około 2 łyżek majonezu i 2 łyżek śmietany.
Ostatnią edycję dokonał moderator: