składniki
60 dag filetów z mintaja
6 marchewek
1 pietruszka
3-4 cm pora
1 i 1/2 szklanki soku pomidorowego
sok z 1 małej cytryny
1 płaskę łyżkę cukru
1/4 szklanki zimnego soku pomidorowego
1 łyżka maki ziemniaczanej
sól, pieprz
sposób przygotowania
Zamrożone filety obtaczamy w mące i smażymy na złocisty kolor. Zdejmujemy z patelni. Marchew, pietruszkę i pora scieramy na tarce i dusimy w garnku z 1,5 szkl. soku pomidorowego, cukrem, solą aż się zeszklą. Dodajemy sok z cytryny.
Mąkę ziemniaczaną mieszmy z 1/4 soku pomidorowego. Dodajemy do garnka i chwilę dusimy.
Rybę przekładamy warzywami na przemian.
60 dag filetów z mintaja
6 marchewek
1 pietruszka
3-4 cm pora
1 i 1/2 szklanki soku pomidorowego
sok z 1 małej cytryny
1 płaskę łyżkę cukru
1/4 szklanki zimnego soku pomidorowego
1 łyżka maki ziemniaczanej
sól, pieprz
sposób przygotowania
Zamrożone filety obtaczamy w mące i smażymy na złocisty kolor. Zdejmujemy z patelni. Marchew, pietruszkę i pora scieramy na tarce i dusimy w garnku z 1,5 szkl. soku pomidorowego, cukrem, solą aż się zeszklą. Dodajemy sok z cytryny.
Mąkę ziemniaczaną mieszmy z 1/4 soku pomidorowego. Dodajemy do garnka i chwilę dusimy.
Rybę przekładamy warzywami na przemian.
Ostatnią edycję dokonał moderator: