Lekka ryba po grecku*

joannas

Moderator
Członek ekipy
Wrz 20, 2004
13,025
0
0
składniki
60 dag filetów z mintaja
6 marchewek
1 pietruszka
3-4 cm pora
1 i 1/2 szklanki soku pomidorowego
sok z 1 małej cytryny
1 płaskę łyżkę cukru
1/4 szklanki zimnego soku pomidorowego
1 łyżka maki ziemniaczanej
sól, pieprz


sposób przygotowania
Zamrożone filety obtaczamy w mące i smażymy na złocisty kolor. Zdejmujemy z patelni. Marchew, pietruszkę i pora scieramy na tarce i dusimy w garnku z 1,5 szkl. soku pomidorowego, cukrem, solą aż się zeszklą. Dodajemy sok z cytryny.
Mąkę ziemniaczaną mieszmy z 1/4 soku pomidorowego. Dodajemy do garnka i chwilę dusimy.
Rybę przekładamy warzywami na przemian.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Joasiu zrobiłam warzywka z Twojego przepisu (zamiast ryby dałam kotlety sojowe) i wyszło przepyszne
mniam.gif
Takie, jakie zawsze robiła moja mamusia
icon_biggrin.gif
Do warzyw dodałam tylko listek laurowy, ziele angielskie a zamiast mąki dałam kasze manne
icon_biggrin.gif
Dziękuję gorąco za przepis, na pewno nie raz go powtórzę.
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
i jeszcze fotka
icon_smile.gif
raczej mało smakowita ale jest
fiesgrins.gif
 

Załączniki

  • kk.jpg
    kk.jpg
    88.2 KB · Wyświetleń: 0

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
robię znowu wersje wege na świeta
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Wyciągam bo znowu robiłam
icon_smile.gif
Kotlety sojowe jadłam przez kilka dni więc dzisiaj zajadałam same warzywka
icon_wink.gif
Pyszne!