Sos śliwkowy+kark Hihii*

gohha

Member
Sty 12, 2005
2,824
0
0
ok paczki śliwek
2-3 ząbki czosnku
ok szklanki bulionu
sól, pieprz
świeży koperek
Śliwki ugotować w około 3/4 szklanki wody, jak będą miękkie, wycisnąć do nich trzy żąbki czosnku;całość zmiksować lub przetrzeć przez sito,
dodać okoła szklanki bulionu(ja dałam kucharka), posolić, popieprzyć'
Jak nałożycie na talerz karkówkę Hihi(wersja na ciepło) to polać ją sosem
(gorącym) i posypać koperkim posiekanym, podałam z sałatą (zieloną i bordową) z kiełkami, papryką,ogórkiem zielonym, pomierdołkami cherry i sosem typu vinegre.
Było pysznie i powiem, że wersja karczku Hihi na ciepło smakuje mi zdecydowanie lepiej niż na zimno.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: