Składniki:
1,25 kg pieczarek
2 duże cebule
olej do smażenia
namoczona bułka 2-3 jaja
bułka tarta
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Wykonanie:
Pieczarki i cebule pokroić i podsmażyć na oleju. Przepuścić przez maszynkę lub rozdrobnić w malakserze razem z namoczoną i odciśniętą bułką, dodać żółtko, sól, pieprz i gałkę muszkatołową, dobrze wymieszać i dodać pianę z białka. Piec w natłuszczonej i wysypanej bułką foremce około 45 min w temp. 175 stopni
1,25 kg pieczarek
2 duże cebule
olej do smażenia
namoczona bułka 2-3 jaja
bułka tarta
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Wykonanie:
Pieczarki i cebule pokroić i podsmażyć na oleju. Przepuścić przez maszynkę lub rozdrobnić w malakserze razem z namoczoną i odciśniętą bułką, dodać żółtko, sól, pieprz i gałkę muszkatołową, dobrze wymieszać i dodać pianę z białka. Piec w natłuszczonej i wysypanej bułką foremce około 45 min w temp. 175 stopni

