Ciasto krakersowe (bez pieczenia)

gabka

Member
Mar 20, 2005
181
0
0
2 duże paczki krakersów (solonych lub sezamowych)
1 litr mleka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki pszennej
25 dag masła
1 szkl. cukru
1 cukier waniliowy
wiórki kokosowe (ok.10 dag)

Z mąki ziemniaczanej i pszennej oraz obu cukrów i wiorków kokosowych ugotowac na mleku budyn i wystudzić. Masło zmiksowac z wystudzonym budyniem. Na blaszce ułozyc warstwe krakersów, na nie 1/2 kremu. Na krem znów krakersy, reszte kremu i kolejną warstwe krakersów. Wierzch polac polewą czekoladową. Ostawić w chlodne miejsce, najlepiej na cała noc, zeby krakersy zwilgotniały a krem wchłonął sól, która poźniej nie jest wyczuwalna w smaku.
 

gabka

Member
Mar 20, 2005
181
0
0
oops...jesli juz taki przepis pojawil sie wczesniej to przepraszam, widocznie mi umknął kiedy czytałam wczesniejsze wpisy:oops:
 

JotHa

Moderator
Członek ekipy
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
oops...jesli juz taki przepis pojawil sie wczesniej to przepraszam, widocznie mi umknął kiedy czytałam wczesniejsze wpisy:oops:
Nic sie nie stalo
icon_smile.gif
Skladniki podobne (nie wiem, jak proporcje) i wykonanie tez (bez polewy)
Tyle ciast podobnych jest... ;)
 

lidqa

Member
Wrz 17, 2004
5,856
0
0
a ja robie prawie identyko tylko bez wiorkow, ciensze warstwy kremu, wiecej krakersow i maczam je w bardzo mocnej kawie