2 duże paczki krakersów (solonych lub sezamowych)
1 litr mleka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki pszennej
25 dag masła
1 szkl. cukru
1 cukier waniliowy
wiórki kokosowe (ok.10 dag)
Z mąki ziemniaczanej i pszennej oraz obu cukrów i wiorków kokosowych ugotowac na mleku budyn i wystudzić. Masło zmiksowac z wystudzonym budyniem. Na blaszce ułozyc warstwe krakersów, na nie 1/2 kremu. Na krem znów krakersy, reszte kremu i kolejną warstwe krakersów. Wierzch polac polewą czekoladową. Ostawić w chlodne miejsce, najlepiej na cała noc, zeby krakersy zwilgotniały a krem wchłonął sól, która poźniej nie jest wyczuwalna w smaku.
1 litr mleka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki pszennej
25 dag masła
1 szkl. cukru
1 cukier waniliowy
wiórki kokosowe (ok.10 dag)
Z mąki ziemniaczanej i pszennej oraz obu cukrów i wiorków kokosowych ugotowac na mleku budyn i wystudzić. Masło zmiksowac z wystudzonym budyniem. Na blaszce ułozyc warstwe krakersów, na nie 1/2 kremu. Na krem znów krakersy, reszte kremu i kolejną warstwe krakersów. Wierzch polac polewą czekoladową. Ostawić w chlodne miejsce, najlepiej na cała noc, zeby krakersy zwilgotniały a krem wchłonął sól, która poźniej nie jest wyczuwalna w smaku.