inga_xx @ 13 Jan 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=647886Witku, Malgosiu, gdzie kupujecie swiezy szpinak?W Selgrosie.
Ale często widuję i w innych sklepach. Np. w Bomi.
A sałatka pyszna wyszła. Mniam!
Jeszcze mi zostalo szpinaku, więc pewnie jutro powtórzę.
inga_xx @ 13 Jan 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=648060dzieki. ostatnio szukalam w Realu i Tesco i nie widzialam. sprawdze w wymienionych przez Was sklepach, bo mrozona papka nijak sie ma do swiezego szpinaku. btw, czemu sprzedaja taka paciaje, nie moznaby mrozic grubiej posiekanych/calych lisci?Sprzedają tez mrozóny w liściach, np. taki: http://firma.hortex.com.pl/x.php/632/Grasz...21;-Hortex.html lub http://bonduelle.pl/produkty/mrozonki/mono...zywa/art17.html
inga_xx @ 13 Jan 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=648060dzieki. ostatnio szukalam w Realu i Tesco i nie widzialam. sprawdze w wymienionych przez Was sklepach, bo mrozona papka nijak sie ma do swiezego szpinaku. btw, czemu sprzedaja taka paciaje, nie moznaby mrozic grubiej posiekanych/calych lisci?Ale te mrożone liście też są strasznie wiotkie i na tę sałatkę się raczej nie nadają. To muszą być świeże liście.
W Carefourze, mówicie...
kawazmlekiem @ 15 Jan 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=648423Ale te mrożone liście też są strasznie wiotkie i na tę sałatkę się raczej nie nadają. To muszą być świeże liście.ja wiem Kawo, do tej salatki, to na pewno swiezy szpinak najlepszy. tak tylko pytalam pod katem nadzienia do tary, nalesnikow lub szpinaku z jajekiem i czosnkiem. bo ostatnio to na zupe szpinakowa trafialam
inga_xx @ 15 Jan 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=648545ja wiem Kawo, do tej salatki, to na pewno swiezy szpinak najlepszy. tak tylko pytalam pod katem nadzienia do tary, nalesnikow lub szpinaku z jajekiem i czosnkiem. bo ostatnio to na zupe szpinakowa trafialamA, to nie zrozumiałam.
A całe, chociaż kompletnie sflaczałe liście są w mrożonce hortexowskiej, też w brykietach, jak to Bonduelle.
Graz @ 16 Mar 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=676124Kasiu, ja sie na boczkach nie znamale zawsze zesmażam na chrupiąco i jest dobrze, a nawet lepiejGraz, ale jaki boczek, wędzony czy surowy smażysz?
hazo @ 17 Mar 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=676134Ja smażę wędzony (nie parzony) pokrojony na cieniutkie paseczki, tak, że po usmażeniu wychodzi bardzo chrupiący.Ja całkiem surowy upiekłam na bardzo chrupiąco i byłsmaczny, ale jednek wędzony nadał by wg. mnie ciekawszy aromat tej sałatce
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia