- Lis 27, 2004
- 3,568
- 0
- 0
Przepis jest “z glowy” wiec proporcji dokladnych nie pamietam, ale jest bardzo prosty. Ja na trzy osoby biore:
po kawalku filetu rybnego na glowe (moze byc nawet dorsz, albo jakakolwiek inna ryba morska)
dwa duze albo trzy male pory
kawalek masla
pol cytryny
sol, pieprz
Biale czesci pora pokroic w cienkie plasterki i dusic na duzej patelni na masle. Maja zmieknac, ale nie moga zbrazowiec, wiec trzeba stac i mieszac. Gdy pory sa miekkie, odsuwa sie je na bok patelni, doklada kawalek masla i na nim smazy filety z ryby – kilka minut, w zaleznosci od wielkosci kawalkow ryby. Gdy ryba jest gotowa, zgarnia sie na nia pory, polewa sokiem z pol cytryny, soli, pieprzy i lekko miesza by nie polamac ryby. Ja podaje z mlodymi kartoflami i jakas salata.
po kawalku filetu rybnego na glowe (moze byc nawet dorsz, albo jakakolwiek inna ryba morska)
dwa duze albo trzy male pory
kawalek masla
pol cytryny
sol, pieprz
Biale czesci pora pokroic w cienkie plasterki i dusic na duzej patelni na masle. Maja zmieknac, ale nie moga zbrazowiec, wiec trzeba stac i mieszac. Gdy pory sa miekkie, odsuwa sie je na bok patelni, doklada kawalek masla i na nim smazy filety z ryby – kilka minut, w zaleznosci od wielkosci kawalkow ryby. Gdy ryba jest gotowa, zgarnia sie na nia pory, polewa sokiem z pol cytryny, soli, pieprzy i lekko miesza by nie polamac ryby. Ja podaje z mlodymi kartoflami i jakas salata.
Ostatnią edycję dokonał moderator: