Pieprz cytrynowy. Kochałam, póki w składzie był pieprz i skórka cytryny. Ostatnio wszyscy wytwórcy przeszli na skład poszerzony, szlag by ich. I to już nie jest to.
Np. Kamis : Sól, pieprz czarny, czosnek, cebula, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, cukier, skórka cytrynowa, kurkuma.
Prymat : sól
pieprz czarny - 23%
czosnek
cebula
Kwas cytrynowy (e 330)
cukier
skórka cytryny 4.5%
Kurkuma (e 100(ii))
Chyba kupują u tego samego dostawcy...
Skworcu ma ofertę o trochę innym skladzie:
sól,
pieprz czarny,
cebula,
czosnek,
suszony sok z cytryny,
kurkuma,
mięta,
pietruszka nać,
aromat,
regulator kwasowości - kwasek cytrynowy.
Jeśli znacie jakiegoś producenta, który robi piprz cytrynowy tylko z pieprzu i skórki cytrynowej - to bardzo proszę o wskazanie.
Przy okazji: poszukuje pieprzu ziołowego, który będzie zawierał chrzan, a NIE będzie miał w składzie kurkumy.