- Mar 19, 2005
- 37,849
- 6
- 38
15 dag twarogu
6 łyżek oleju
6 łyżek mleka
ząbek czosnku
2 łyżki ziół prowansalskich
sól i pieprz
30 dag mąki
proszek do pieczenia
3 pomidory
mozarella
bazylia
- twaróg wymieszać z olejem i mlekiem, dodać zioła, sól i pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek,
- dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, zagnieść ciasto,
- porcje ciasta wkładać do foremek, na każdą porcję ułożyć plasterek pomidora, na to plaster mozarelli, skropić oliwą,
- piec przez 10 minut w 200 stopniach,
- wyjąć, na każdą babeczkę położyć gałązkę bazylii i przykryć plasterkiem mozarelli,
- piec dalsze 10 minut.
6 łyżek oleju
6 łyżek mleka
ząbek czosnku
2 łyżki ziół prowansalskich
sól i pieprz
30 dag mąki
proszek do pieczenia
3 pomidory
mozarella
bazylia
- twaróg wymieszać z olejem i mlekiem, dodać zioła, sól i pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek,
- dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, zagnieść ciasto,
- porcje ciasta wkładać do foremek, na każdą porcję ułożyć plasterek pomidora, na to plaster mozarelli, skropić oliwą,
- piec przez 10 minut w 200 stopniach,
- wyjąć, na każdą babeczkę położyć gałązkę bazylii i przykryć plasterkiem mozarelli,
- piec dalsze 10 minut.
Ostatnią edycję dokonał moderator: