- Wrz 14, 2004
- 11,744
- 0
- 0
Znalezione w sieci, nie przetestowane przeze mnie, ale może się tu komuś przyda:
Ciasteczka ryżowe
1 kleik ryżowy
1 kostka masła
1 cukier waniliowy
1 szklanka cukru
5 jajek
dżem
Żółtka utrzeć z cukrem zwykłym, cukrem waniliowym i maslem.
Dodać kleik ryżowy i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Ubić pianę z białek i połączyć z masą. Formując ręką nierówne ciasteczka nakładać masę na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Porobić na środku wgłębienia.
Piec przez 15-20 minut w 180 stopniach do lekkiego zrumienienia. Po upieczeniu nakładać dżem we wgłębienia.
Ciasteczka ryżowe
1 kleik ryżowy
1 kostka masła
1 cukier waniliowy
1 szklanka cukru
5 jajek
dżem
Żółtka utrzeć z cukrem zwykłym, cukrem waniliowym i maslem.
Dodać kleik ryżowy i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Ubić pianę z białek i połączyć z masą. Formując ręką nierówne ciasteczka nakładać masę na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Porobić na środku wgłębienia.
Piec przez 15-20 minut w 180 stopniach do lekkiego zrumienienia. Po upieczeniu nakładać dżem we wgłębienia.