bułgarski chlebek

pantera

Member
Lut 24, 2008
210
0
0
Warto bylo na walku pojedzic
icon_mrgreen.gif
.Chlebek wg tygrysa pysznosciowy , kazda warstwe przesypalam cukrem. Nastepny zrobie z mielonymi orzechami,a nastepny z marmolada i jeszcze nastepny i nastepny...Dziekuje za przepis
cvety.gif
 

raga

Member
Sie 30, 2006
20
0
0
Chlebek wychodzi wspaniały
mniam.gif
. Robiłam w sobotę z połowy porcji zniknął błyskawicznie, rodzinka domaga się powtórki. Dzięki z a przepis.
 

zebrra

Member
Paź 29, 2008
21
0
0
Mam pytanie odnosnie chlebka, do osób, które już go robiły... Ciasto własnie rośnie, a ja pomyslałam, ze chciałabym, żeby był mocno ziołowy, no i tu własnie pytanie, czy nic się nie stanie jeśli przy smarowaniu każdego z placków rozpuszczonym masłem, posypię też ziołami? Potem oczywiście zwinę ruloniki i zrobie resztę jak trzeba, a na wierzch chcę zrobić ziołową otoczkę bajaderki... Co myslicie?
 

Anu-La

Member
Gru 15, 2008
32
0
0
Zamierzałam upiec ten chlebek na święta, ale jakos brakło czasu, ale zbliża sie inna okazja i mam go w planie. Myśle o wersji na słodko i o posmarowaniu poszczególnych części masłem z orzechami i miodem zamiast cukru i dla podkreślenia smaku dodać skórką z cytryny lub sok. Co myslicie o takiej wersji?

Anula
 

zebrra

Member
Paź 29, 2008
21
0
0
Zrobiłam tak jak pisałam, niebo w gębie!!! Dopiero jak ciasto rosło przypomniałam sobie, że okrągłe blaszki zostawiłam u rodziców w czasie świąt, musiałam więc się ratować innymi naczynkami ;) Z połowy porcji, wyszły mi 3 chlebki
icon_smile.gif
2 juz upiekłam, teraz piecze się trzeci
icon_smile.gif



74147770.jpg


79191382.jpg


11800943.jpg



 

zebrra

Member
Paź 29, 2008
21
0
0
Dzisiaj zrobiłam juz pełnowymiarowy i dodałam dużo więcej ziół, mam nadzieję, ze do jutra nic się z nim nie stanie, bo zamierzam go podać dopiero wtedy...
icon_smile.gif


65786811.jpg


84599700.jpg


18451222.jpg
 

zebrra

Member
Paź 29, 2008
21
0
0
Znowu zrobiłam
icon_smile.gif
Jednak wolę takie mniejsze niż ten pełnowymiarowy
icon_smile.gif
Chyba uzależniłam od nich rodzinkę i znajomych, bo codziennie mam zamówienia
icon_smile.gif
Zdjęć już nie wklejam...
icon_smile.gif
 

Anu-La

Member
Gru 15, 2008
32
0
0
Ale ładnie Ci wyszły i takie zarumienione
lecker.gif
Myśle ze pokuszę się na taką ziołową wersję, może z dodatkiem sera fety . A na razie moja wersja na słodko. Zrobiona z 1/4 ilości w małej tortownicy. Smarowałam masłem z miodem i orzechami (zmielonymi). Na wierzch dałam to samo tylko rozcieńczone troche mlekiem. Widac wersje tego chlebka mogą być przeróżne i bardzo przyjemnie się go robi.

Pozdrawiam

Anula

chl_bulgarski.JPG
 

Załączniki

  • chl_bulgarski.JPG
    chl_bulgarski.JPG
    624.2 KB · Wyświetleń: 1

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,772
26
48
no to ze mna cos nie teges!
dump.gif
chce upiec ten chlebek i szukam konkretnego przepisu i...nie potrafie go znalezc
cfist.gif
dlaczego???
cry_1.gif

ratujcie, prosze ...
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
Bo tak to jest jak się zamiast przepisu w 1 poście linki podaje... z czasem linki przestają działać, opinii jest 20 stron a przepisu ni ma.
Może by ktoś z moderatorów wkleił w 1 poście treść przepisu z drugiego linku bo po jakimś czasie i ten nie będzie działał.
 

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
8,336
1,407
113
Cinka @ 5 May 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=852224Bo tak to jest jak się zamiast przepisu w 1 poście linki podaje... z czasem linki przestają działać, opinii jest 20 stron a przepisu ni ma.
Zgadza się, ale tu akurat obydwa linki w pierwszym poście działają i wystarczyło w nie kliknąć a nie wpadać od razu w rozpacz i wołać o ratunek. W drugim można przecież nie tylko przepis przeczytać, ale i obejrzeć cały proces produkcji tego chleba.
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
Pierwszy link tylko udaje że działa - po kliknięciu w otworzenie wszystkich wpisów (żeby odczytać przepis) strona się nie wyświetla. Z czasem pewnie będzie to samo z drugim linkiem bo strona już została zarchiwizowana.
A proces produkcji jest tu w wątku na pierwszej stronie - dobrze żeby i przepis się tu jednak znalazł.
 

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,772
26
48
dziewczyny udalo sie!
banana.gif
w koncu mam przepis, bardzo dziekuje
cvety.gif


przepraszam tez za zamieszanie
icon_redface.gif


hazo, nie denerwuj sie sorry...

naprawde nie wiem dlaczego zaden z dwoch linkow nie dzialal wczoraj u mnie, dzis "zaskoczyl" tylko drugi i tym samym ten od kajtka, nie mam pojecia czy to moja nieudolnosc czy moze zlosliwosc mojego kompa, w kazdym badz razie prosilam o pomoc nie z lenistwa...przeczytalam z przyjemnoscia caly watek, wiec chetnie poczytalabym i na innym forum, ale ze sie nie udawalo ... nieraz tak wychodzi...
 

dalhia

Member
Lis 16, 2008
10
0
0
Ja chyba za gesto upchnelam trojkaty (mam mala forme nastepnym razem zrobie z 1/3 porcji)



widok z gory (posmarowalam zoltkiem, posypalam makiem i sezamem), nie wiem jak jest czarnuszka po angielsku, no i nie wiem czy to dostane tutaj u siebie.




A tutaj upieczony nie spalil sie to mak. Jednak musialam zmniejszyc temp i czas pieczenia



Sprobuje inna wersje z ziolami i moze na slodko. Ta 1/2 porcji kiedy wyrabialam w maszynie prawie z niej wylazla tak to szybko i mocno roslo.