Regan
4 szklanki mąki,
2 szklanki cukru,
5 jaj,
1 1/2 szklanki oleju,
2 łyżeczki kakao,
2 łyżeczki cynamonu,
2 łyżeczki sody,
1 łyżka wody,
1 kg jabłek,
5 dag rodzynek,
5 dag orzechów,
5 dag skórki pomarańczowej
sposób przygotowania
Sodę rozpuścić w wodzie, jabłka obrać i pokroić w ósemki, jajka rozetrzeć z cukrem, dodać resztę składników, a na koniec jabłka. Wymieszać, piec 1 godzinę, można polukrować.
4 szklanki mąki,
2 szklanki cukru,
5 jaj,
1 1/2 szklanki oleju,
2 łyżeczki kakao,
2 łyżeczki cynamonu,
2 łyżeczki sody,
1 łyżka wody,
1 kg jabłek,
5 dag rodzynek,
5 dag orzechów,
5 dag skórki pomarańczowej
sposób przygotowania
Sodę rozpuścić w wodzie, jabłka obrać i pokroić w ósemki, jajka rozetrzeć z cukrem, dodać resztę składników, a na koniec jabłka. Wymieszać, piec 1 godzinę, można polukrować.