Klasyczne leczo

sd_silver

Member
Wrz 20, 2004
1,464
0
0
Leczo

1/2 kg cebuli
1/2 kg papryki
1/2 kg pomidorów
olej
sól
pieprz
papryka słodka i ostra w proszku


sposób przygotowania
Cebule pokroić w piórka, paprykę w paski, wrzucić na rozgrzany olej i chwilę smażyć, ok. 5 min, wlać 1/4 szklanki wody i dusić pod przykryciem aż warzywa będą miękkie. Pomidory drobno posiekać wykrawając okolice ogonka lub posiekać malakserem (możńa obrać ze skórki). Dodać do warzyw, dusić 15 min. Doprawić solą, pieprzem, papryką. Najsmaczniejsze z jasnym pieczywem.

43217yx.jpg
 

Bazylka

Member
Wrz 24, 2004
910
0
0
icon_smile.gif

Zawsze zdejmuję skórkę z pomidorów :!:
 

sd_silver

Member
Wrz 20, 2004
1,464
0
0
jak mam pomidory od mojej mamy, uprawiane na dworze, na słońcu to mają taką cienka skórkę, że nie ściagam