Babka na occie i oleju
6 jaj,
1 1/2 szklanki cukru,
1 margaryna,
1 szklanka mąki pszennej,
1 szklanka mąki ziemniaczanej,
2 łyżki octu spirytusowego,
4 łyżki oleju,
3 łyżeczki proszku do pieczenia
sposób przygotowania
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jaja i stopniowo mąki wymieszane z proszkiem, na koniec dodać olej i ocet. Piec do zrumienienia około godziny w 180 stopni.
6 jaj,
1 1/2 szklanki cukru,
1 margaryna,
1 szklanka mąki pszennej,
1 szklanka mąki ziemniaczanej,
2 łyżki octu spirytusowego,
4 łyżki oleju,
3 łyżeczki proszku do pieczenia
sposób przygotowania
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jaja i stopniowo mąki wymieszane z proszkiem, na koniec dodać olej i ocet. Piec do zrumienienia około godziny w 180 stopni.
Ostatnią edycję dokonał moderator: