Gotowana marchewka na ostro kwaśno :)

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
kilka marchewek obrać i pokroić w talarki
do garnka wlac 2 łyzki oliwy, wkruszyć 1 papryczkę chilli suszoną
wrzucić marchew, podsmazyć kilka sekund, wlac trochę wody (ilosc na oko.. nie musi być przykryta), zetrzec skórkę z 1 cytryny i wcisnąc sok. Dodac 2 ząbki zmiazdzonego czosnku, posolic, popieprzyć. Wsypac pół łyzeczki cukru.
Dusić aż marchew nieco zmięknie - od czasu do czasu mozna podlewac wodą. Mozna też podlewac sokiem wycisnietym z pomaranćzy
Podawac posypaną słonecznikiem lub dynią
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
Mi tez tego trzeba, choc Kuba nie tknie wiec zrobie z tandoori masala srednio-ostra.

Bedzie dobra do ryby?



PS

Byla dobra do ryby.
To sie nazywa odkrywanie marchewki na nowo.
daumen.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: