IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

 
Reply to this topicStart new topic
> Souvlaki.
Hichotka
post 29 Apr 2005, 07:34
Post #1


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 11.323
Dołączył: 8-February 05
Skąd: Peru
Użytkownik nr: 298



SOUVLAKI


• 40 dkg wieprzowiny (najlepiej słodkiej polędwiczki)
• 2 duże cebule posiekane w plastry
• 2 czerwone papryki
• 5 łyżek oliwy z oliwek
• sól
• pieprz
• 1/2 łyżeczki tymianku
• łyżka pociętego świeżego oregano - od biedy może być suszone



[b]Etapy przygotowania

1. Mięso kroimy na kawałki. Nacieramy oliwą, solą, pieprzem, tymiankiem i odstawiamy do lodówki na 20 minut. Paprykę myjemy, suszymy i kroimy w większą kostkę.
2. Każdy kawałek mięsa, papryki oraz cebuli nabijamy na przemian na patyczek do szaszłyków. Pieczemy na grillu z każdej strony. Posypujemy oregano.
3. Podajemy gorące do chlebka pitta, ryżu lub pieczonych ziemniaków z różnym zestawem surówek.

Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Datenschutzerklärung |  Impressum |  Aktualny czas: 19th July 2019 - 03:09