Sos miętowy:
4 duże łyżki drobniutko posiekanej mięty
1 jogurt naturalny 500 ml
1 łyżka mocnej oliwy z oliwek
1 mały świeży ogórek
3 łyżki posiekanej dymki
sól
pieprz
kumin
Ogórek utrzeć na średnich oczkach, posolić, odstawić, aż puści sok. Pozostale składniki wymieszać, dodać odciśniętego ogórka, doprawić do smaku i schłodzić w lodowce.
Podajemy go do grillowanych warzyw bądź jak kto woli do mięś
Źródło: Zasłyszane.
4 duże łyżki drobniutko posiekanej mięty
1 jogurt naturalny 500 ml
1 łyżka mocnej oliwy z oliwek
1 mały świeży ogórek
3 łyżki posiekanej dymki
sól
pieprz
kumin
Ogórek utrzeć na średnich oczkach, posolić, odstawić, aż puści sok. Pozostale składniki wymieszać, dodać odciśniętego ogórka, doprawić do smaku i schłodzić w lodowce.
Podajemy go do grillowanych warzyw bądź jak kto woli do mięś
Źródło: Zasłyszane.