Sos miętowy

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
Sos miętowy:


4 duże łyżki drobniutko posiekanej mięty
1 jogurt naturalny 500 ml
1 łyżka mocnej oliwy z oliwek
1 mały świeży ogórek
3 łyżki posiekanej dymki
sól
pieprz
kumin

Ogórek utrzeć na średnich oczkach, posolić, odstawić, aż puści sok. Pozostale składniki wymieszać, dodać odciśniętego ogórka, doprawić do smaku i schłodzić w lodowce.
Podajemy go do grillowanych warzyw bądź jak kto woli do mięś :wink:

Źródło: Zasłyszane.
 
A

Anonymous

Guest
Hihi, ma pytanie.
Czy do tego przepisu nadaje się mięta pieprzowa? Zakupiłam ją tydzien temu w sadzonce i już zaczyna mi szaleć na parapecie! Obawiam się, że zasłoni mi widok, jak jej nie zacznę sukcesywnie przycinać
icon_smile.gif



ewa
 

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
Hihi, ma pytanie.
Czy do tego przepisu nadaje się mięta pieprzowa? Zakupiłam ją tydzien temu w sadzonce i już zaczyna mi szaleć na parapecie! Obawiam się, że zasłoni mi widok, jak jej nie zacznę sukcesywnie przycinać
icon_smile.gif



ewa
Ewuś jak najbardziej się nadaje :lol: :lol: :lol:
 

eposka

Member
Wrz 15, 2004
2,445
0
0
Hihi, ma pytanie.
Czy do tego przepisu nadaje się mięta pieprzowa? Zakupiłam ją tydzien temu w sadzonce i już zaczyna mi szaleć na parapecie! Obawiam się, że zasłoni mi widok, jak jej nie zacznę sukcesywnie przycinać
icon_smile.gif



ewa
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

A czemu ja tu jako Gość jestem???? Przecież się zalogowałam, zanim napisałam posta?? Zresztą bez logowania nie da rady wpisać ani słowa??


ewa