Smietankowo truskawkowa masa do biszkoptów, rolad

Marcelina

Member
Wrz 16, 2004
1,714
0
0
Smietankowo truskawkowa masa do przekładania biszkoptów, rolad a nawet babeczek.

pół litra śmietany kremówki 30%
truskawki mrozone okolo pół kilograma
dwie galaretki truskawkowe

Galaretki rozpuścić 1 szklance gorącej wody, ostudzić, gdy lekko zacznie tężeć wtedy ubić śmietanę kremówkę mikserem.
Do smietany dodać na wpół rozmrożone truskawki, lekko wymieszać i wlać galaretkę. Przy wlewaniu galaretki masę mieszamy nadal mikserem do połączenia składników.
Masa dość szybko tężeje, więc najlepiej wcześniej przygotowac ciasto do przekładania - biszkpot przekroić.
Masa nie jest zbytnio słodka, puszysta,z kawałkami owoców, wystarcza jej na solidne przełożenie dwukrotne dużego biszkoptu .
Można zmienić smak masy dodając inne owoce mrożone i odpowiednio smakowo galaretkę.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: