Melitzana Salada.

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
Melitzana Salada (sałatka z bakłażanów)


1/2 kg bakłażanów,
125 ml oliwy,
pół duża cytryna,
1 cebula czerwona
3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
pomidor i kawałeczek papryki do dekoracji,
sól,
pieprz.


Bakłażany nakłuwamy.
Następnie zapiekamy przez ok 80 minut w żaroodpornym naczyniu.
Obieramy je ze skóry, studzimy i drobno siekamy.
Cebulę i pietruszkę drobniuteńko kroimy i dodajemy do bakłażanów. Solimy i pieprzymy.
Dolewamy małymi porcjami oliwę i sok z cytryny.
Sałatkę oziębiamy i przybieramy oliwkami, pietruszką, pomidorem i papryką.

:smacznego: :smacznego: :smacznego: :smacznego: :smacznego: :smacznego: :smacznego:

Żródło: Zasłyszane.