Przepyszna masa do napoleonki, tarty, babeczek...

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,555
1
0
pyszny ten kremik, noooo :!: kremowka juz zjedzona

tylyyko duzo go wychodzi, oddalam troche nietesciowej ;)

dziekuje hihihiiii
 

DagMa

Member
Lis 23, 2005
32
0
0
Masa wspaniała
icon_smile.gif
po raz pierwszy zrobiłam ja na świeta i przekładałam nią piernik
icon_smile.gif
a zaraz zabieram sie do roboty bo kupiłam krakersy
icon_smile.gif
więc bedzie karpatka
icon_smile.gif


pozdrawiam
 

belle

Member
Wrz 15, 2004
1,377
0
0
dziuniu z jakiego ciasta robilas kruche ciasto do babeczek ??
 

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
No wlasnie, dziuniu z jakiego? I jak te babeczki piec? Podejrzewam, ze w foremkach, ale czy one zachowaja ksztalt. Jakos nigdy babeczek nie robilam :oops: :oops:
 

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,454
7
38
Tu jest przepis na babeczki: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=8...hlight=babeczki
icon_smile.gif

Syso,ksztalt zachowają jak najbardziej tylko trzeba tak w sam raz wylepiać ciastem foremki-nie za grubo i nie za cienko.Można rozwałkować ciasto na ok.1 cm,wycinać kółka większe od średnicy foremek i tymi placuszkami/kółkami wylepiać foremki.No i nie zaszkodzi ponakłuwać widelcem samych spodów przed pieczeniem.
 

belle

Member
Wrz 15, 2004
1,377
0
0
:bussi: :blume: dziuniu dziekuje za namiary
:pfeif: ide robic babeczki ;)
a niedlugo bede wygladac jak babeczka :mrgreen:
bez pieczenia nie moge zyc :mrgreen: :dump: czy to normalne
:dump:
 

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
Dziekuje Dziuniu! To przy najblizszej okazji kupie i zaczne babeczkowanie.
icon_biggrin.gif
Mam nadzieje, ze mi wszystko wyjdzie :mrgreen:
 

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
A ja tą masę kładę na krakersy Lajkonika i wychodzi Napoleonka bez pieczenia - pyszność :wink:
Hihi, czy na te proporcje wystarczy jedna paczka krakersow? I czy jak planuje zanies na jutrzejszy poobiedni deser to mam zrobic i przelozyc juz dzisiaj czy jutro moze byc rano? Dzieki
icon_biggrin.gif
oj sysuń czytam dopiero dziś
icon_sad.gif


paczka krakersów to mało mi idzie prawie 2 paczki te długie :lol:
i najlepiej zrobić ją poprzedniego dnia :lol: :lol: :lol:
 

Baśka

Member
Wrz 13, 2004
1,129
0
36
nie mam doświadczenia w robieniu kremów
i dlatego może zadam głupie pytanie, :oops:

czy mąka ma być pszenna czy ziemniaczana
i czy ten krem smakiem przypomina budyń :
 

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
Zapomnialam pochwalic :oops:
Masa jest PYSZNA!! Zrobilam ja z krakersami. Niebo w gebie! Jutro znowu robie z krakersami. Moze sie nawet niedlugo odwaze te babeczki zrobic
icon_wink.gif

masazkrakersami060228a7ia.jpg
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
jabłek mało?? :mrgreen: