Taramas:
(sałatka z ikry)
10 dkg kawioru,
4 kromki chleba,
1 duża cebula,
10 ml oliwy,
2 cytryny,
pieprz.
Chleb obieramy ze skórki i namaczamy w wodzie.
Odciskamy go z wody i rozcieramy na papkę.
Dodajemy kawior.
Wyciskamy sok z cytryn lączymy go z masą.
Dodajemy oliwę i prószymy pieprzem.
Układamy na talerzu i dekorujemy oliwkami oraz plasterkami cytryny.

(sałatka z ikry)
10 dkg kawioru,
4 kromki chleba,
1 duża cebula,
10 ml oliwy,
2 cytryny,
pieprz.
Chleb obieramy ze skórki i namaczamy w wodzie.
Odciskamy go z wody i rozcieramy na papkę.
Dodajemy kawior.
Wyciskamy sok z cytryn lączymy go z masą.
Dodajemy oliwę i prószymy pieprzem.
Układamy na talerzu i dekorujemy oliwkami oraz plasterkami cytryny.