- Mar 14, 2005
- 10,541
- 0
- 36
Sos do szparagow...- przepis jeszcze nie wyprobowany
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,
150 ml rosolu
150 ml smietany
200g gorgonzolli
50 ml sherry medium
troche maki ziemniaczanej
sol, swiezo mielony pieprz
75 g orzechow wloskich
Zagotowac rosol ze smietana. Gorgonzolle pociac na male kawalki i dodac razem z sherry do rosolu. Gotowac do rozpuszczenia sera.
Zagescic maka ziemniaczana. Przyprawic sola i pieprzem.
Orzechy drobno posiekac, dodac do sosu i wymieszac.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,
150 ml rosolu
150 ml smietany
200g gorgonzolli
50 ml sherry medium
troche maki ziemniaczanej
sol, swiezo mielony pieprz
75 g orzechow wloskich
Zagotowac rosol ze smietana. Gorgonzolle pociac na male kawalki i dodac razem z sherry do rosolu. Gotowac do rozpuszczenia sera.
Zagescic maka ziemniaczana. Przyprawic sola i pieprzem.
Orzechy drobno posiekac, dodac do sosu i wymieszac.
Ostatnią edycję dokonał moderator: