- Mar 14, 2005
- 10,541
- 0
- 36
Sos do szparagow---- jeszcze nie wyprobowany
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
2 lyzki masla
75 g gotowanej szynki ( wedliny)
3-4 dymki
100 ml bialego wina
200 ml smietany
troche maki ziemniaczanej
125 g serka topionego
sol, swiezo mielony pieprz
kropelke soku z cytryny
Maslo rozgrzac i wrzucic szynke pokrojona w kwadraciki.
Cebulki obrac i drobno pokroic i podsmazyc razem z szynka.
Podlac rosolkiem, dodac wino i smietane, troche podgotowac.
Zagescic maka ziemniaczana, dodac serek i gotowac ( na malym ogniu mieszajac) tak dlugo, az sie rozpusci...
Przyprawic sola, pieprzem i sokiem cytryny.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
2 lyzki masla
75 g gotowanej szynki ( wedliny)
3-4 dymki
100 ml bialego wina
200 ml smietany
troche maki ziemniaczanej
125 g serka topionego
sol, swiezo mielony pieprz
kropelke soku z cytryny
Maslo rozgrzac i wrzucic szynke pokrojona w kwadraciki.
Cebulki obrac i drobno pokroic i podsmazyc razem z szynka.
Podlac rosolkiem, dodac wino i smietane, troche podgotowac.
Zagescic maka ziemniaczana, dodac serek i gotowac ( na malym ogniu mieszajac) tak dlugo, az sie rozpusci...
Przyprawic sola, pieprzem i sokiem cytryny.
Ostatnią edycję dokonał moderator: