Tort ziemniaczany wg Konemana

gohha

Member
Sty 12, 2005
2,824
0
0
8 średnich ziemniaków
3 dkg masła
2 łyżki oliwy
1 ząbek czosnku zmiażdzony
1/2 łyżeczki zmielonego pieprzu
bułka tarta
1 kubek utartego sera cheddar
1/2 kubka startego parmezanu

Rozgrzać piekarnik do 180. Posmarować tortownicę masłem. Dno i boki wyłożyć papierem. Obrane ziemniaki pokroić w cienkie plasterki. Na małej patelni rozgrzać masło i oliwę, dodać czosnek i pieprz. Na dnie tortownicy ułożyć plasterki ziemniaków, posypać bułka tartą i serem cheddar i parmezanem ,następnie znowu ziemniaki, bułka i sery. Na wierzchu ma być ser. Piec dobrą godzinę. Pycha.

Ja złobiłam z mlodymi ziemniaczkami
icon_smile.gif
Ale piec trzeba dłuuuuugo dłużej
mnie to zajęło jakieś 2 godziny niemal :dump:
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
świetny! dzięki za super przepis Małgosiu!!!!!