- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
wg włoskiej TV z małymi margowymi zmianami
2 jabłka obrać i pokroić w kostkę (ja dałam 1 .. jak w przepisie, ale to moim zdaniem stanowczo za mało)
wrzucić na patelnię z 1 - 2 łyżeczkami masła, wsypać 1 - 2 łyżeczki cukru (może brązowy?) i obsmażyć. Można dodać rodzynki
Ciasto:
do miksera wrzucić 2 jajka, 170 g cukru, 1 mały naturalny jogurt (ja dałam danone), 50 g oleju lub oliwy, skórkę z 1 cytryny, 180 g mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Zmiksować
w niedużej keksówce układać :
jabłka z rodzynkami
warstwę migdałow (ja miałam tylko w płatkach)
masę
piec około 50 min w 180 stopniach
rezultat

2 jabłka obrać i pokroić w kostkę (ja dałam 1 .. jak w przepisie, ale to moim zdaniem stanowczo za mało)
wrzucić na patelnię z 1 - 2 łyżeczkami masła, wsypać 1 - 2 łyżeczki cukru (może brązowy?) i obsmażyć. Można dodać rodzynki
Ciasto:
do miksera wrzucić 2 jajka, 170 g cukru, 1 mały naturalny jogurt (ja dałam danone), 50 g oleju lub oliwy, skórkę z 1 cytryny, 180 g mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Zmiksować
w niedużej keksówce układać :
jabłka z rodzynkami
warstwę migdałow (ja miałam tylko w płatkach)
masę
piec około 50 min w 180 stopniach
rezultat

Ostatnią edycję dokonał moderator: