ziemniaki po "rusku"

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,555
1
0
ziemniaki po "rusku" chyba wg.przepisu Grzegorza

1 kg ziemniakow
4 duze kiszone ogorki
3 srednie cebule
starty zolty ser do posypania
sloiczek przecieru pomidorowego
1/4 kostki masla
sol, pieprz

ziemniaki ugotowac w lupinach, obrac pokroic na plasterki
ogorki tez na plasterki
cebule w kostke i podsmazyc na lekko brazowo

naczynie do zapieknaia posmarowac troche maslem
ulozyc na dnie warstwe ziemniakow
posypac cebulka,posolic popieprzyc
na to polozyc ogorki
na ogorki polozyc pozostale ziemniaki, posolic, popieprzyc i zalac przecierem pomidorowym
posypac serem i na to polozyc kilka kawalkow masla

zapiekac ok.30 minut w temp.180°

jak sie okazalo ta zapiekanka najlepiej smakuje na drugi dzien!!!!
mialam dzis resztke w pracy i byla boska
 

alicjanka

Member
Cze 28, 2006
5,627
0
0
Pyszne danie!!! I jakie proste!!!
Dodałam tylko jeszcze zioła i czosnek (bo ja taka czosnkowa jestem
icon_mrgreen.gif
)