Składniki:
po 1 pstrągu na osobę,
na każdego pstrąga:
sok z 0,5 cytryny,
łyżka masła,
2 łyżki migdałów,
1 łyżeczka tymianku,
sól, pieprz.
Pstrągi polewamy sokiem z cytryny, solimy, pieprzymy posypujemy tymiankiem i odstawiamy. Na patelni rozpuszczamy masło i rumienimy na nim migdały. Przygotowaną rybkę układamy na wytłuszczonym naczyńku żaroodpornym, równiutko pokrywamy migdałami i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na jakieś 15-20 minut.
po 1 pstrągu na osobę,
na każdego pstrąga:
sok z 0,5 cytryny,
łyżka masła,
2 łyżki migdałów,
1 łyżeczka tymianku,
sól, pieprz.
Pstrągi polewamy sokiem z cytryny, solimy, pieprzymy posypujemy tymiankiem i odstawiamy. Na patelni rozpuszczamy masło i rumienimy na nim migdały. Przygotowaną rybkę układamy na wytłuszczonym naczyńku żaroodpornym, równiutko pokrywamy migdałami i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na jakieś 15-20 minut.
Ostatnią edycję dokonał moderator: