- Maj 5, 2005
- 1,571
- 0
- 0
składniki:
1/2 laski wanilii
filiżanka kawy mielonej
2 filiżanki wódki
1 filiżanka cukru
Kawę zaparzyć filiżanką wrzątku, odstawić na kilka minut, przecedzić przez filtr do kawy. Zaparzyć kawę ponownie, ale tym razem 1/2 filiżanką wrzątku. Odstawić i przecedzić. Wymieszać z cukrem i wanilią a jak wystygnie dodać wódkę.
Zlać do butelki i odstawić na minimum 10 dni (ale oczywiście .... im dłuzej postoi tym smaczniejszy)
1/2 laski wanilii
filiżanka kawy mielonej
2 filiżanki wódki
1 filiżanka cukru
Kawę zaparzyć filiżanką wrzątku, odstawić na kilka minut, przecedzić przez filtr do kawy. Zaparzyć kawę ponownie, ale tym razem 1/2 filiżanką wrzątku. Odstawić i przecedzić. Wymieszać z cukrem i wanilią a jak wystygnie dodać wódkę.
Zlać do butelki i odstawić na minimum 10 dni (ale oczywiście .... im dłuzej postoi tym smaczniejszy)
Ostatnią edycję dokonał moderator: