Składniki:
1 kg ziemniaków,
3 kiszone ogórki,
1 cebula,
1 czerwona papryka,
4 łyżki kaparów,
5-7 łyżek sosu sojowego,
0,5 szkl. oliwy,
2 garście majeranku,
pieprz.
Ziemniaki gotujemy tak by nie były zbyt miękkie. Po wystudzeniu kroimy w dużą kostkę, zalewamy oliwą wymieszaną z sosem sojowym i majerankiem, i odstawiamy na min. 2 godz. Z resztą postępujemy tak: ogórki tniemy w plasterki, cebulę w kosteczkę drobną i paprykę też w kosteczkę. Mieszamy to z kaparami i z ziemniakami. Doprawiamy pieprzem (polecam kolorowy).
1 kg ziemniaków,
3 kiszone ogórki,
1 cebula,
1 czerwona papryka,
4 łyżki kaparów,
5-7 łyżek sosu sojowego,
0,5 szkl. oliwy,
2 garście majeranku,
pieprz.
Ziemniaki gotujemy tak by nie były zbyt miękkie. Po wystudzeniu kroimy w dużą kostkę, zalewamy oliwą wymieszaną z sosem sojowym i majerankiem, i odstawiamy na min. 2 godz. Z resztą postępujemy tak: ogórki tniemy w plasterki, cebulę w kosteczkę drobną i paprykę też w kosteczkę. Mieszamy to z kaparami i z ziemniakami. Doprawiamy pieprzem (polecam kolorowy).