Syrop cytrynowy
/ do deserow, napojow, granity itp. /
cytryny
cukier
woda
- wycisnac sok z cytryn / ze skorek mozna, a nawet nalezy, zrobic limoncello /
- sok przefiltrowac i zwazyc
- dodac cukier w takiej samej ilosci
- dodac wode w ilosci podwojnej
- wszystkie skladniki gotowac w garnku, na malym ogniu, przez 10 minut
- syrop przelac do butelki i przechowywac w lodowce przez 1-2 tygodnie
- mozna takze zapasteryzowac w celu dluzszego przechowania
100 g soku - 100 g cukru - 200 g wody
/ do deserow, napojow, granity itp. /
cytryny
cukier
woda
- wycisnac sok z cytryn / ze skorek mozna, a nawet nalezy, zrobic limoncello /
- sok przefiltrowac i zwazyc
- dodac cukier w takiej samej ilosci
- dodac wode w ilosci podwojnej
- wszystkie skladniki gotowac w garnku, na malym ogniu, przez 10 minut
- syrop przelac do butelki i przechowywac w lodowce przez 1-2 tygodnie
- mozna takze zapasteryzowac w celu dluzszego przechowania
100 g soku - 100 g cukru - 200 g wody
Ostatnią edycję dokonał moderator: