- Lut 25, 2005
- 422
- 0
- 0
proporcje znam na oko, wszystko zależy od wielkości naczynia żaroodpornego; generalnie paluszki krabowe powinny zakrywać dno, a warstwa warzywno - pieczarkowa powinna być większa od warstwy ryżu
paluszki krabowe należy podgotować (np. na parze) i ułożyć w natłuszczoym naczyniu żaroodpornym
na paluszki wyłożyć warstwę ugotowanego ryżu (u mnie jest ona dość cienka, tak 1 cm - 1,5)
na ryż z kolei wyłożyć warstwę podduszonych na maśle i doprawionych wg uznania (sól, pieprz, czosnek, zioła): pomidorów, cebuli i pieczarek (proporcje m/w równe)
wszystko posypać dość grubo wastwą startego zółtego sera; włożyć do piekarnika i zapiekać, dopóki ser sie nie roztopi
smacznego <!--emoid
--><!--endemo-->

paluszki krabowe należy podgotować (np. na parze) i ułożyć w natłuszczoym naczyniu żaroodpornym
na paluszki wyłożyć warstwę ugotowanego ryżu (u mnie jest ona dość cienka, tak 1 cm - 1,5)
na ryż z kolei wyłożyć warstwę podduszonych na maśle i doprawionych wg uznania (sól, pieprz, czosnek, zioła): pomidorów, cebuli i pieczarek (proporcje m/w równe)
wszystko posypać dość grubo wastwą startego zółtego sera; włożyć do piekarnika i zapiekać, dopóki ser sie nie roztopi

smacznego <!--emoid
Ostatnią edycję dokonał moderator: