IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

 
Reply to this topicStart new topic
> Zapiekanka z cukinii i mozzarelli
marghe
post 3 Jun 2005, 08:07
Post #1


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 28.999
Dołączył: 1-November 04
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 160



600 g cukini
6 jajek
200 g mozzarelli lub innego sera (takiego, który się ładnie rozpuszcza)natka
oliwa
sól, pieprz...
Cukinie pokroić w plastry
ser pokroić o w plastry
natkę posiekać (ale nie za drobno)
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni

Żaroodporną formę wysmarować oliwą. Ułożyć warstwę cukini, przykryć warstwą sera, posypać natką. Itd na zmianę icon_smile.gif.. NA wierzchu powinien się znaleźć ser

Jajka roztrzepać widelcem, doprawić
Wylać na zapiekankę
Piec około 15 min.
---
Robiłam ją. Jest niezła.. ale następnym razem ją doprawię bardziej.. gałką, dodam parmezanu, żeby smak był ostrzejszy.. mozzarella jest jednak bardzo łagodna w smaku a ja wolę bardziej zdecydowane smaki
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Datenschutzerklärung |  Impressum |  Aktualny czas: 21st February 2020 - 13:40