- Sty 5, 2005
- 14,699
- 0
- 0
3 cukinie ze skórą
1 marchew
1/2 małego selera
1 mała pietruszka
1 mała cebula
3 jajka
mąka, buka tarta
sól, pieprz, vegeta, oregano
Warzywa zetrzeć na grubej tarce. Wymieszać z jajami i przyprawami. Mąką i bułką tartą dobrać konsystencję, panierować, smażyć na głębokim tłuszczu w wysokiej temperaturze.
Można podawać z sosem czosnkowym czy innymi tzatzikami
Mąki nie za dużo, bo będą twarde. Ja dodałam jeszcze (poza przepisem) odrobinkę mleka.
Przepis dostałam od Jacobiny, która go wydarła przez posły jakiemuś szefowi kuchni czy innemu cateringowcowi
1 marchew
1/2 małego selera
1 mała pietruszka
1 mała cebula
3 jajka
mąka, buka tarta
sól, pieprz, vegeta, oregano
Warzywa zetrzeć na grubej tarce. Wymieszać z jajami i przyprawami. Mąką i bułką tartą dobrać konsystencję, panierować, smażyć na głębokim tłuszczu w wysokiej temperaturze.
Można podawać z sosem czosnkowym czy innymi tzatzikami
Mąki nie za dużo, bo będą twarde. Ja dodałam jeszcze (poza przepisem) odrobinkę mleka.
Przepis dostałam od Jacobiny, która go wydarła przez posły jakiemuś szefowi kuchni czy innemu cateringowcowi