Pesto bazyliowe na zime

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Pesto bazyliowe na zime
- bazylie, orzeszki piniowe oliwe z oliwek i troche morskiej soli zmiksowac dokladnie w blenderze / mozna utrzec w mozdzierzu /
- podzielic na porcje do jednorazowego uzycia i zamrozic
- przed uzyciem dodac czosnku i parmigiano reggiano
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Linn, a jaki moździerz najlepszy?
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
cudo!! a czy to ma znaczenie, że tłuczek jest drewniany?
 

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Moze tak: pewnie marmur po marmurze to niezbyt dobry pomysl. Ja niestety jestem jeszcze na etapie "zyrafy".
 

Eminesia

Member
Sie 28, 2007
296
0
0
ja mam marmurowy moździerzyk i marmurową pałeczkę i jest wszystko ok
icon_smile.gif
 

emo

Member
Paź 9, 2006
17
0
0
a gdzie można dorwać większa ilość w miarę tanio orzeszków piniowych ja kupowałem 10zl za 90g.