- Lis 1, 2004
- 28,999
- 1
- 0
wg Kuchni Azjatyckiej
na oleju obsmazyć (1 minuta) 1 posiekana cebulę i 1-2 łyzki zielonej pasty curry. Wlac 375 ml melka kokosowego i 125 ml wody, dodac 500 g kurczaka (ja dam piers,ale moze byc i mieso z nogi itp), 100 g
fasolki szparagowej i 6 lisków limonki kaffir (nie miałam, nie dałam). Gotowac 15 - 20 min.
Dodac 1 łyzkę sosu rybnego (miałam ostrygowy). 1 łyzkę soku z limonki, skórke z 1 limonki 2 łyzeczki brązowego cukru.
podawac posypane kolendrą
pyszne.
na oleju obsmazyć (1 minuta) 1 posiekana cebulę i 1-2 łyzki zielonej pasty curry. Wlac 375 ml melka kokosowego i 125 ml wody, dodac 500 g kurczaka (ja dam piers,ale moze byc i mieso z nogi itp), 100 g
fasolki szparagowej i 6 lisków limonki kaffir (nie miałam, nie dałam). Gotowac 15 - 20 min.
Dodac 1 łyzkę sosu rybnego (miałam ostrygowy). 1 łyzkę soku z limonki, skórke z 1 limonki 2 łyzeczki brązowego cukru.
podawac posypane kolendrą
pyszne.
Ostatnią edycję dokonał moderator: