Ciasto naleśnikowe (11 - 12 naleśników): 1 szkl. mleka, 10 łyżek mąki, 1 szkl. wody, szczypta soli, 2 łyżki oleju
Nadzienie: 30 dkg bryndzy, wiązka kopru, 2 oscypki, żółtko, 2 łyżki masła, 2 łyżki śmietany
Bryndzę wymieszać sciśle z posiekanym koperkiem, dodając zółtko i masło. Piec naleśniki.. Na bardziej wypieczonej stronie smarować nadzienie. Zwijać w trójkąty. 4 trójkąty kłaść na rozgrzaną patelnię formułując koło. Posmarować z wierzchu śmietaną i posypać startym oscypkiem. Przykryć pokrywą i chwilkę odczekać, aż oscypek się rozpuści.
Nadzienie: 30 dkg bryndzy, wiązka kopru, 2 oscypki, żółtko, 2 łyżki masła, 2 łyżki śmietany
Bryndzę wymieszać sciśle z posiekanym koperkiem, dodając zółtko i masło. Piec naleśniki.. Na bardziej wypieczonej stronie smarować nadzienie. Zwijać w trójkąty. 4 trójkąty kłaść na rozgrzaną patelnię formułując koło. Posmarować z wierzchu śmietaną i posypać startym oscypkiem. Przykryć pokrywą i chwilkę odczekać, aż oscypek się rozpuści.
