Gulasz hiszpański

Layla

Member
Kwi 20, 2005
2,869
1
0
80 dkg schabu, 2 łyżki oleju, 2 cebule, 3 pomidory, strąk czerwonej papryki, puszka ananasa , 3 ząbki czosnku, posiekany swieży imbir lub ok. łyżeczki sproszkowanego, curry, sól, pieprz

Na rozgrzanej patelni zeszklić cebulę ze zmiażdżonym czosnkiem. Obsmażyć pokrojone na małe kawałki mięso. Oczyścić paprykę z gniazd nasiennych i pokroić w paseczki, a obrane pomidory ze skórki w plasterki. Warzywa dodać do mięsa i dusić razem przez 45 min. cały czas doglądając. W połowie duszenia dodać pokrojonego w drobne cząstki ananasa wraz z zalewą. Posypać solą i pieprzem, dodać imbir i curry. Dusić jeszcze przez 5 min.
Potrawę podawać z ryżem lub ze świeżym pieczywem.