IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

4 Stron V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Rogaliki wodne
sylwia18
post 25 Jan 2006, 21:56
Post #41


szef kuchni
*******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 3.577
Dołączył: 24-September 05
Skąd: Yatton, UK
Użytkownik nr: 778



mi dzisiaj też coś ponad godzinkę nie chciało wypłynąć a ostatnio tylko pół godziny czekałam...rzeczywiscie to chyba sprawa drożdży ale tak czy siak sa pyszne
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adria
post 25 Jan 2006, 22:19
Post #42


czeladnik
*****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.641
Dołączył: 2-December 05
Skąd: Świętokrzyskie
Użytkownik nr: 1.042



Jakie Wam wychodzi ciasto po wypłynięciu? np. czy jest miękkie, czy może zbite? a i jeszcze jedno-ja zostawiam drożdże do wyrośnięcia, bo mi się wydaje, że takie wkruszone to dobrze się nie połączą z ciastem :|
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sylwia18
post 26 Jan 2006, 06:50
Post #43


szef kuchni
*******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 3.577
Dołączył: 24-September 05
Skąd: Yatton, UK
Użytkownik nr: 778



hmm...moje raczej miękkie jest 8) a co do drożdży to połączą się bez problemu- mi zawsze wyrastają duuuże rogaliki
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hichotka
post 26 Jan 2006, 12:07
Post #44


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 11.323
Dołączył: 8-February 05
Skąd: Peru
Użytkownik nr: 298



a i mi z połowy porcji wyszło 31 sztuczek i tak sobie myślę, że może ja je za duże robiłam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sylwia18
post 26 Jan 2006, 12:26
Post #45


szef kuchni
*******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 3.577
Dołączył: 24-September 05
Skąd: Yatton, UK
Użytkownik nr: 778



hihihiiiii ja też robiłam z połowy porcji i jakoś podobna ilosć rogalików mi wyszła wydaje mi sie że wielkością są ok icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Musia
post 26 Jan 2006, 12:31
Post #46


pomoc kuchenna
**

Grupa: Srebrny użytkownik
Postów: 489
Dołączył: 14-November 05
Użytkownik nr: 965



Tak czytam i czytam i czytam no i teraz sie zastanawim dac ciasto do wody czy tez nie. Bo jesli wychodzi tak samo dobre bez wkladania do wody to bedzie duzo szybciej.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sylwia18
post 26 Jan 2006, 13:11
Post #47


szef kuchni
*******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 3.577
Dołączył: 24-September 05
Skąd: Yatton, UK
Użytkownik nr: 778



Ponoć z wody lepsze ;) ja robie tylko z wody więc trudno mi powiedzieć...w każdym razie coś musi być w tym "topieniu" icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Agata
post 26 Jan 2006, 15:16
Post #48


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.214
Dołączył: 7-October 05
Użytkownik nr: 819



Musia moim zdaniem te topione są bardziej kruche w smaku a Sylion tu pisała wcześniej że bez topienia rogale wychodzą bardziej drożdżowe więc kwestia gustu 8)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
syso
post 26 Jan 2006, 15:41
Post #49


szef kuchni
*******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 3.156
Dołączył: 22-December 04
Użytkownik nr: 233



Wodne sa zdecydowanie bardziej kruche. Dzisiaj robilam bajaderkowe rogale maslane, pyszne i mieciutkie, ale chyba wole takie kruchutkie jak te wodne
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ela-c
post 26 Jan 2006, 16:14
Post #50


czeladnik
******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 2.072
Dołączył: 10-June 05
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 561



pyszne rogaliki. Zrobilam nie obtaczajac w niczym z dosc kwasnymi domowymi powidlami i dalam malutko cukru waniliowego. kilka zrobilam tez z mili way ale nie jadlam jeszcze, pewnie tez dobre.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Musia
post 27 Jan 2006, 09:38
Post #51


pomoc kuchenna
**

Grupa: Srebrny użytkownik
Postów: 489
Dołączył: 14-November 05
Użytkownik nr: 965



No to nic bede je dzisiaj topic i zobacze.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ela-c
post 29 Jan 2006, 19:54
Post #52


czeladnik
******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 2.072
Dołączył: 10-June 05
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 561



dzisiaj tez je zrobilam ale na świezych drozdzach. Poprzednio robiłam na instant. Nie wiem , które lepsze. Ciasto na świezych wypłynęło od razu a na instant nie chciało . Natomist na świezych gorzej zachowuja ksztalt, troche za bardzo rosną.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Agata
post 29 Jan 2006, 21:46
Post #53


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.214
Dołączył: 7-October 05
Użytkownik nr: 819



Ja robiłam małe rogaliki na dzień dziadków do przedszkola i one świetnie zachowywały kształty i nie rosły aż tak bardzo icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sylwia18
post 29 Jan 2006, 23:21
Post #54


szef kuchni
*******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 3.577
Dołączył: 24-September 05
Skąd: Yatton, UK
Użytkownik nr: 778



ja zawsze robie ze swieżych drożdży bo u mnie tylko tych sie w domku używa, rogaliki zawsze cudne wychodziły

P.S. Musze sie pochwalić- zamówilam dzisiaj na allegro cyfrówke nareszcie bede mogla robić fotki moim wypiekom
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ania
post 26 Feb 2006, 11:17
Post #55





Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 39
Dołączył: 16-September 05
Skąd: lubelszczyzna
Użytkownik nr: 753



znowu robiłam icon_smile.gif nie no zakochałam się.... icon_razz.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sylwia18
post 17 May 2007, 12:43
Post #56


szef kuchni
*******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 3.577
Dołączył: 24-September 05
Skąd: Yatton, UK
Użytkownik nr: 778



Zrobiłam po raz kolejny. W domu był tylko dżem co widać na zdjeciach icon_wink.gif Wyszły pyszne jak zawsze mniam.gif

Załączony plik  DSC00932.JPG ( 179.45K ) Suma pobrań: 8


Załączony plik  DSC00937.JPG ( 127.81K ) Suma pobrań: 7
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Layla
post 18 May 2007, 13:17
Post #57


czeladnik
******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 2.869
Dołączył: 20-April 05
Użytkownik nr: 483



Piękne zdjęcia Sylwuś, ale smaka robisz ;) ja się powstrzymam, ale innych na pewno zachęcisz takimi widokami ;) lecker.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sylwia18
post 18 May 2007, 16:45
Post #58


szef kuchni
*******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 3.577
Dołączył: 24-September 05
Skąd: Yatton, UK
Użytkownik nr: 778



CYTAT(Layla @ 18 May 2007, 14:17 ) *
Piękne zdjęcia Sylwuś, ale smaka robisz ;) ja się powstrzymam, ale innych na pewno zachęcisz takimi widokami ;) lecker.gif


dziękuję za miłe słowa i za wszpaniały przepis cvety.gif Moi rodzice naprawdę uwielbiają te rogaliki. Robiłam dziesiątki ciast, ciasteczek deserów itp ale tylko Twoje rogaliki jedzą garściami icon_lol.gif a mama nawet łamie swoją żelazna zasadę i je po 20 hehe icon_biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Layla
post 21 May 2007, 12:41
Post #59


czeladnik
******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 2.869
Dołączył: 20-April 05
Użytkownik nr: 483



daumen.gif icon_mrgreen.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
trzkasienka
post 26 Oct 2007, 11:31
Post #60


szef kuchni
********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 4.188
Dołączył: 15-September 05
Skąd: .
Użytkownik nr: 750



przepyszne!!! jedne z najlepszych rogalikow, ktore jadlam!

[attachment=19328:DSCF0130.JPG]
Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Stron V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Datenschutzerklärung |  Impressum |  Aktualny czas: 16th October 2019 - 11:13