Schab na zimno do kanapek

Jotka

Member
Wrz 13, 2004
357
0
0
Schab na zimno do kanapek

składniki
1 kg schabu
10 dag żółtego sera (raczej pikantnego)
1 duża cebula
2-3 łyżki kwaśnej śmietany
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
4 łyżki gotowej panierki do mięs „Serowy kotlet” Kamisa
2 łyżki smalcu


sposób przygotowania
W schabie zrobić cienkim długim nożem dziurę. Natrzeć schab solą i pieprzem. Włożyć na 15-20 minut do lodówki. Nagrzać piekarnik do 200 stopni C.
Ser zetrzeć na drobnej tarce. Cebulę posiekać na kosteczkę. Wymieszać ser, cebulę, natkę pietruszki i śmietanę.
Wyjąć schab z lodówki, w otwór wcisnąć masę serowo-cebulową, spiąć wykałaczkami końce schabu, aby masa nie miała możliwości wydostania się. Obtoczyć schab z obu stron panierką, dociskając ją palcami. Obsmażyć schab na rozgrzanym smalcu, przełożyć do rękawa foliowego. Piec do miękkości, co najmniej 1 godzinę.