Miodowa papryka - przepyszna.

ela-c

Member
Cze 10, 2005
2,075
0
0
oczywiście i w tym roku zrobiłam, mniam
mniam.gif
 

saba

Member
Cze 20, 2006
93
0
0
Żeby otrzymać 2,5 szklanki ( 250 ml szklanka) octu 5% trzeba wziąć 321,5 ml octu 10% i do tego doalać 312,5 ml wody. otrzymamy 625 ml octu 5%.
wink.gif


Przepraszam za błąd:
icon_redface.gif
zamiast doalać powinno być dolać
 

saba

Member
Cze 20, 2006
93
0
0
W tym roku zrobiłam taką paprykę po raz pierwszy.Do słoików włożyłam po umyciu i oczyszczeniu surową paprykę ( nie obgotowaną). I przestudzoną zalewę wlałam do słoików z ułożona papryką. Zakręciłam słoiki i pasteryzowałam ok.15 min. Użyłam słoików o poj. 0,9 l. Jaka jest w smaku to nie wiem. Bo jeszcze nie otworzyłam słoika. Mam ochotę jeden otworzyć. Jaka będzie papryka to napiszę.Pozdrawiam.
 

dosiazet

Member
Lip 29, 2006
298
1
0
Ja już otwierałam i wchłaniałam! Smakuje bosssko
mniam.gif
Jędrna mi wyszła jak należy. Wchodzi na stałe do menu domu. Papryka pocięta w paski, żeby jej więcej weszło do słoika i robiłam tylko z czerwonej. Ale i żółtą dołozę w przyszłym roku
 

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
banana.gif
banana.gif
banana.gif
cieszę się, że wam przypadła do gustu
icon_smile.gif
 

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
A ile tej gorczycy się daje?
 

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
Hichotka @ 20 Jul 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=543714ja zawsze na oko sypię... taka dobra garstka gdzieś
Huh no to ja dałam bardzo małą garstkę, ale mam nadzieję, że się przez to nie zepsuje w smaku.

Zostało mi jeszcze połowa zalewy, choć powinna mi pójść cała. Czy można ją jakoś przechować do poniedziałku?

Widać ze złości wcisnęłam te papryki dość ciasno.
 

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
Nareszcie trafiłam na paprykę, która mi smakuje, choć mogłaby być jeszcze słodsza, ale tego chyba się nie da zrobić
gruebel_2.gif
W każdym bądź razie dziś nie wytrzymałam i otwarłam jeden słoiczek, ażeby przekonać się jak smakuje. Dotychczas zniechęcała mnie gorycz słoikowanej papryki, a tu takie zaskoczenie. Jest smaczne!
mniam.gif


865401877_0ca566c9b7.jpg
 

Załączniki

  • 865401877_0ca566c9b7.jpg
    865401877_0ca566c9b7.jpg
    116 KB · Wyświetleń: 7

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
villanelle @ 21 Jul 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=544332Nareszcie trafiłam na paprykę, która mi smakuje, choć mogłaby być jeszcze słodsza, ale tego chyba się nie da zrobić
gruebel_2.gif
W każdym bądź razie dziś nie wytrzymałam i otwarłam jeden słoiczek, ażeby przekonać się jak smakuje. Dotychczas zniechęcała mnie gorycz słoikowanej papryki, a tu takie zaskoczenie. Jest smaczne!
mniam.gif
 

Layla

Member
Kwi 20, 2005
2,869
1
0
Zrobiłam tę Twoją papryczkę. Zalewa pachniała pięknie i spróbowałam - była pyszna. Ale jak wyjęłam słoiki po pasteryzowaniu, przypomniałam sobie, że tam jeszcze był olej w składzie
icon_mrgreen.gif
Hmmm....
gruebel_2.gif
Mam nadzieję, że bedzie dobra, choć ten olej dodałby takiego smaczku. Najwyżej powtórzę jeszcze raz tym razem z olejem
icon_mrgreen.gif
i będę miała dwa rodzaje
rofl.gif
 

lesia1

Member
Maj 25, 2007
20
0
0
Ta papryka jest rewelacyjna.Wszystkim bardzo smakuje . Na pierwszy ogien poszlo 6kg. Od tamtej pory dorobilam kolejne 20kg , a i tak mam wrazenie , ze do konca zimy nam braknie.
Hichotko to juz kolejny Twoj przepis, ktory na stale zagosci w mojej kuchni.Dziekuje.
 

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
lesia1 @ 26 Sep 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=591316Ta papryka jest rewelacyjna.Wszystkim bardzo smakuje . Na pierwszy ogien poszlo 6kg. Od tamtej pory dorobilam kolejne 20kg , a i tak mam wrazenie , ze do konca zimy nam braknie.
Hichotko to juz kolejny Twoj przepis, ktory na stale zagosci w mojej kuchni.Dziekuje.
heheee cieszę się bardzo, że Wam smakuje
bussi.gif
u mnie mam ten sam problem ledwo zrobię to wszyscy szamią na potęgę
icon_mrgreen.gif