- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Spodobał mi sie ten pomysł, wiec go Wam tłumaczę.
sama zrobię to niedługo i doniose jak wyszło
450 g cukini
100 g cebuli
czosnek
pól kostki rosołowej (hehe)
świeza lub suszona mięta
ciut mąki
1 łyżeczka cukru
3 łyzki octu winnego
sol
pieprz
oliva
Cukinie pokroić w cienkie plasterki. Obtoczyć w mące. Nadmiar maki otrzepać.
Smazyć cukinie w 1/2 szklanki oliwy / oleju. Osuszyć na reczniku papierowym. Doprawić solą i pieprzem. Przełozyć do miseczki.
Wylać olej, w którym smażona była cukinia i na tę samą patelnie wlać 3 łzyki oliwy / oleju – wrzucic posiekaną cebulę i posiekany ząbek czosnku. Obsmażyć. Wlać 3 łyzki octu i wkruszyć kostkę, dodac cukier i szczyptę mięty . Poddusić 5 – 6 minut. Wrząca zalewą zalać cukinie. Odstawic na min 2 h.
sama zrobię to niedługo i doniose jak wyszło
450 g cukini
100 g cebuli
czosnek
pól kostki rosołowej (hehe)
świeza lub suszona mięta
ciut mąki
1 łyżeczka cukru
3 łyzki octu winnego
sol
pieprz
oliva
Cukinie pokroić w cienkie plasterki. Obtoczyć w mące. Nadmiar maki otrzepać.
Smazyć cukinie w 1/2 szklanki oliwy / oleju. Osuszyć na reczniku papierowym. Doprawić solą i pieprzem. Przełozyć do miseczki.
Wylać olej, w którym smażona była cukinia i na tę samą patelnie wlać 3 łzyki oliwy / oleju – wrzucic posiekaną cebulę i posiekany ząbek czosnku. Obsmażyć. Wlać 3 łyzki octu i wkruszyć kostkę, dodac cukier i szczyptę mięty . Poddusić 5 – 6 minut. Wrząca zalewą zalać cukinie. Odstawic na min 2 h.