Iwińska nalewka z czarnej porzeczki
Składniki:
czarne porzeczki,
wódka,
spirytus,
cukier.
Oczyszczone z gałązek i okwiatu, umyte porzeczki wsypujemy do słoja, zalewamy wódką tak by przykryła porzeczki i odstawiamy na 6 tygodni. Po tym czasie zlewamy wódkę i zalewamy porzeczki spirytusem tak by przykrył i odstawiamy na 6 tygodni. Następnie zlewamy spirytus do wcześniej zlanej wódki (jeśli jeszcze została
) i przesypujemy owoce cukrem – ilość uzależniona od indywidualnych upodobań – i odstawiamy na 6 tygodni. Po tym czasie zlewamy sok do pozostałych alkoholi mieszamy i już możemy w te jesienne słoty delektować się wieczorami wyśmienitą naleweczką.
Składniki:
czarne porzeczki,
wódka,
spirytus,
cukier.
Oczyszczone z gałązek i okwiatu, umyte porzeczki wsypujemy do słoja, zalewamy wódką tak by przykryła porzeczki i odstawiamy na 6 tygodni. Po tym czasie zlewamy wódkę i zalewamy porzeczki spirytusem tak by przykrył i odstawiamy na 6 tygodni. Następnie zlewamy spirytus do wcześniej zlanej wódki (jeśli jeszcze została

Ostatnią edycję dokonał moderator: