losos z grila*

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
;) to chyba to samo ;)

caly losos - znaczy bez glowy. wole jak na mnie nie patrzy
duzy peczek kopru
cytryna
sol
przyprawa do ryb

lososia natrzec sola i przyprawa calego (w srodku i na zewnatrz)
srodek wysypac grubo siekanym koprem (mozna tez wlozyc wszystkie grube lodygi, a po upieczeniu wyrzucic) i ulozyc plastry cytryny.
Zawinac w folie aluminiowa i fru na grila. Najlepiej z folii zrobic koperte, zeby mozna bylo do niego zajrzec.

Kto lubi krewetki polecam nadzienie: krewetki, ser zolty tarty wymieszane z tarta bulka i koriandrem. Ilosci nie znam, bo do wielbicieli nie naleze.

Gotowa rybe przybrac jeszcze swiezym ziolkiem i cytryna w czastkach.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: