Placki z patissona:
3 średniej wielkości obrane patisony
20 dkg sera żółtego wędzonego
20 dkg sera cheddar
10 dkg wędzonego boczku (pokrojonego w drobniuteńką kosteczkę
4 rozgniecione ząbki czosnku
6 łyżek mąki pszennej
2 - 3 jajka
kawalątek papryczki chili (taki z 1,5 cm) pokrojony w cieniutenieńkie paseczki
Patissony trzemy na tartce o grubych oczkach.
Odciskamy z nadmiaru soku.
Dodajemy starte na tartce (też o grubych oczkach) sery i rozgnieciony czosnek, paprykę i wędzony boczek.
Wbijamy jajka i dosypujemy mąkę.
Wyrabiamy na jednolitą masę.
Smażymy na złotawy kolor z obywu stron.
Pyszniutkie są - Polecam
3 średniej wielkości obrane patisony
20 dkg sera żółtego wędzonego
20 dkg sera cheddar
10 dkg wędzonego boczku (pokrojonego w drobniuteńką kosteczkę
4 rozgniecione ząbki czosnku
6 łyżek mąki pszennej
2 - 3 jajka
kawalątek papryczki chili (taki z 1,5 cm) pokrojony w cieniutenieńkie paseczki
Patissony trzemy na tartce o grubych oczkach.
Odciskamy z nadmiaru soku.
Dodajemy starte na tartce (też o grubych oczkach) sery i rozgnieciony czosnek, paprykę i wędzony boczek.
Wbijamy jajka i dosypujemy mąkę.
Wyrabiamy na jednolitą masę.
Smażymy na złotawy kolor z obywu stron.
Pyszniutkie są - Polecam
Ostatnią edycję dokonał moderator: