Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Faktycznie daje się spokojnie kroić nawet na gorąco W jednym miejscu zrobiła sie dziura ale to dlatego że robiłam go ze składników z tego przepisu ale metodą Petry z przepisu na pain de mie i niedokładnie zgniotłam go przy składaniu.Poza tym to prawdziwy chleb tostowy
I jedna uwaga-dałam 2 łyżeczki soli zamiast całej łyżki i te 2 to stanowczo za duzo.Następnym razem dam 1 łyżeczkę.Może w przepisie jest błąd?Bo on naprawdę jest mocno słony nawet przy 2 łyżeczkach soli.
ja nie uzywam manitoby (to pewnie tutejsza maka chlebowa) - tez droga jest.
Zamiast mieszac make zwykla z manitoba biore "lepsza" make zwykla, ktora ma wiecej glutenu od zwyklej, a mniej od manitoby i wychodzi swietnie.
Dzis dalam oliwy zamiast masla. Ciekawe jak to wyjdzie....
Malgosimi doglebnie testowala maki, moze wie, ktore polskie by sie nadawaly.
nie mam maszyny, więc może podpowiecie mi jak piec ten chlebek bez maszyny?
a kolejna rzecz - chciałabym z nigo zrobić tort, bo mój szanowny nie lubi słodyczy. Planuję zatem wrzucić go do okrągłej formy co by możliwie zbliżony wyglądem do tortu był. Myślicie, że to ma sens?
Jak ja ten chleb pieklam jak w nim jest mleko?
Bez zadnego komentarza zamienialam na wode?
Wszystko mi wyszlo i wcale nei chce isc dzis do sklepu. Nigdzie nei chce isc