Błyskawiczna kremówka

Aletka

Member
Maj 4, 2005
78
0
0
SKŁADNIKI:
5 SZKL. MLEKA, 4 ŻÓŁTKA, 1 MASŁO, 1 SZKL. CUKRU, 1 SZKL. MĄKI PSZENNEJ, 1 BUDYŃ ŚMIETANKOWY, 2 CUKRY WANILIOWE, 2 DUŻE PACZKI KRAKERSÓW.

SPÓD DUŻEJ BLACHY WYKŁADAMY KRAKERSAMI. W 2 SZKLANKACH MLEKA ROZTRZEPUJEMY ŻÓŁTKA, NASTĘPNIE DODAJEMY MĄKĘ ORAZ BUDYŃ I DOKŁADNIE MIESZAMY. RESZTĘ MLEKA GOTUJEMY Z CUKREM, WANILIĄ I MASŁEM. DO WRZĄCEGO MLEKA WLEWAMY ROZPROWADZONY BUDYŃ Z MĄKĄ I ŻÓŁTKAMI. WSZYSTKO RAZEM DOKŁADNIE MIESZAMY I GOTUJEMY OK 5 MIN. GORĄCY KREM WYKŁADAMY NA KRAKERSY, RÓWNOMIERNIE GO ROZPROWADZAMY I PRZYKRYWAMY POZOSTAŁYMI KRAKERSAMI. WIERZCH CIASTA OBFICIE POSYPUJEMY CUKREM PUDREM I POZOSTAWIAMY DO CAŁKOWITEGO OSTUDZENIA.

kopiahpim04239ui.jpg
 

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
Znam ten przepis - fajne połączenie słoności krakersów ze słodyczą kremu.
icon_smile.gif
 

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
Ja też znam tylko pod inną nazwą - ale uwielbiam to ciacho... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: tylko ja robię z inną nieco masą :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
 

aneea

Member
Gru 22, 2006
14
0
0
Podnoszę.
Uwielbiam to ciasto, jedno z moich ulubionych.

Krem jest obłędny, a połączenie z lekko słonymi krakersami - mmmm.....
icon_smile.gif