włoszczyzna oprócz pora
szklanka zielonej soczewicy
1 opakowanie pieczarek
2 cebule
Parę ząbków czosnku
3 jajka
oliwa
świeży majeranek (może być inne zioło)
sól, pieprz
Pieczarki pokroić w cząstki i podsmażyć na oliwie z pokrojoną na półplastry cebulą i czosnkiem. Warzywa i soczewicę ugotować do miękkości. Soczewicę, warzywa i pieczarki z cebulą i czosnkiem zemleć, dodać żółtka, zioła, sól i pieprz. Osobno ubic białka i dodać ostrożnie do masy. Piekarnik nagrzać do 180 st. Włożyć masę do keksówki wysmarowanej oliwą. Piec około 50 min.
Do tego zrobiłam sos z jogurtu i chrzanu ze słoika, doprawiony solą i pieprzem.
Autor niech się ujawni!
szklanka zielonej soczewicy
1 opakowanie pieczarek
2 cebule
Parę ząbków czosnku
3 jajka
oliwa
świeży majeranek (może być inne zioło)
sól, pieprz
Pieczarki pokroić w cząstki i podsmażyć na oliwie z pokrojoną na półplastry cebulą i czosnkiem. Warzywa i soczewicę ugotować do miękkości. Soczewicę, warzywa i pieczarki z cebulą i czosnkiem zemleć, dodać żółtka, zioła, sól i pieprz. Osobno ubic białka i dodać ostrożnie do masy. Piekarnik nagrzać do 180 st. Włożyć masę do keksówki wysmarowanej oliwą. Piec około 50 min.
Do tego zrobiłam sos z jogurtu i chrzanu ze słoika, doprawiony solą i pieprzem.
Autor niech się ujawni!