250 sztuk liści z wiśni
2 kg wiśni
2 kg cukru
3 l wody
2 łyżeczki kwasku cytrynowego
1 1/2 l spirytusu
Liście , wiśnie zagotować z wodą i odstawić na 24 h .( Mogą wystąpić tzw szumy - zebrać ) Na następny dzień dodać cukier, kwasek i ponownie zagotować . Po ostygnięciu odcedzić wiśnie i liście dodać alkohol i pozostawić na kilka h aby się" przeżarło "
Rozlać do butelek .
Częstować gości - tylko delikatnie
2 kg wiśni
2 kg cukru
3 l wody
2 łyżeczki kwasku cytrynowego
1 1/2 l spirytusu
Liście , wiśnie zagotować z wodą i odstawić na 24 h .( Mogą wystąpić tzw szumy - zebrać ) Na następny dzień dodać cukier, kwasek i ponownie zagotować . Po ostygnięciu odcedzić wiśnie i liście dodać alkohol i pozostawić na kilka h aby się" przeżarło "
Częstować gości - tylko delikatnie






Ostatnią edycję dokonał moderator: